Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Móricz Zsigmondra emlékeznek Pócsmegyeren

Móricz Zsigmond halálának 70. évfordulója alkalmából szombaton ünnepi megemlékezést tartanak a dunakanyari Pócsmegyeren, ahol díszpolgári címet adományoznak az írónak. Borzsák Enikő, a szervezőbizottság tagja elmondta: az író az egykor Leányfaluhoz tartózó Pócsmegyer református gyülekezetének tagjaként látogatta a település templomát, ahol a presbiterek padjában volt számára hely fenntartva, édesanyja, Pallagi Erzsébet pedig a pócsmegyeri református temetőben nyugszik.

MTI - A sír megkoszorúzása után Szabó István, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke hirdet igét ünnepi istentisztelet keretében, az emlékezés részeként pedig kiállítás nyílik Móricz Zsigmondról a templom közelében található önkormányzati kiállítóhelyen.

Az időszaki tárlaton többek között a református egyháztól és a családtól kapott dokumentumokat állítják ki, gazdag képanyaggal illusztrálva Móricz leányfalui tartózkodásának idejét. A kiállításon külön egységben idézik meg a ’30-as évek időszakát, korabeli enteriőrrel.

A település az évforduló alkalmából posztumusz díszpolgári címet adományoz az írónak, az oklevelet Németh Miklós polgármester adja át szombaton a család képviseletében jelenlévő Kolos Virágnak, Simon Balázsnak, valamint Móricz Imrének.
Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések