Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Szilágyi Dezső: Tovább az úton


Kattintson a borítóra
Szilágyi Dezső 1923. okt. 4-én született Debrecenben. Érettségi után 1942-ben a MÁV-hoz felvételre került napidíjas tisztjelöltként. A háború után 1946-ban „politikailag megbízhatatlan” címen megszüntették munkaviszonyát. Kereseteire még választ sem kapott. Nem vették vissza. Négy évig munkanélküli volt. Még utcaseprőnek sem alklmazták a „politikailag megbízhatatlant”. Később barátai, ismerősei révén sikerült a MITART-hoz, majd a Terményforgalmihoz, Állatforgalmihoz, a Húsiparhoz elhelyezkednie. Levelező úton később közgazdász diplomát is szerzett. Felesége 10 évig a Tanácsnál, majd 30 évig az MNB-ben dolgozott.

Már nyugdíjas korában került sor a MÁV rehabilitációjára. A vasút a jogtalan elbocsátás miatt bocsánatot kért és visszavette a MÁV-hoz nyugdíjasként főtanácsosi rangban. Verest 16 éves korában kezdett írni, de 6 év múlva abbamaradt. A küzdelmes élet során erre nem került sor. Jó 60 év múlva felesége halála után egy-két évvel kezdett újra verset, prózát írni, emléket állítva többek között az 57 évig tartó boldog házasságuknak is.
 
Megjelent könyveit olvasva megismerhetjük egy küzdelmes élet viszontagságait, örömeit, bánatait, Istenbe vetett hitét, mely tovább vezeti őt a megkezdett úton.
 
Megjelent írásai:
Vállalati és magánkiadásban:
- Húsipari Országos Verseny Szakma Kiváló Tanulója (mini könyv)
- 500 éves a szervezett Debreceni Húsipar
- Félszáz vers + 1
- Vallomások versben és prózában

Keresekedelmi forgalomban:
- Vallomások versben és prózában
- Tovább az úton (megjelenés előtt)

Rendelési szándékát jelezze a rendeles@polusonline.com e-mail címen.
Reactions