Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Több mint kétszázan pályáztak a Quasimodo versenyre

Több mint kétszáz pályázó – köztük négy kolozsvári – küldte el 2-2 versét a Salvatore Quasimodo Nemzetközi Költőversenyre, amelyet pénteken és szombaton rendeznek meg Balatonfüreden. Bertókné Ticz Erzsébet, a Quasimodo Közalapítvány munkatársa elmondta, hogy a verseknek május 31-ig kellett beérkezniük a szervezethez.

MTI - A szakmai zsűri (Szörényi László irodalomtörténész, Széchenyi Ágnes irodalomtörténész, Péntek Imre újságíró, költő, Madarász Imre irodalomtörténész és Cserép László, a díj titkára) júliusban hozta meg döntését a Quasimodo Emlékdíjon felül 2 különdíjról és 11 oklevélről. Az emlékdíjas és két különdíjas költő pénzjutalomban (ösztöndíjban) részesül. Ezen felül mind a 14 díjazott a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. által felajánlott tárgyat kap ajándékba.

A költőverseny pénteken Kő Pál szobrász életmű-kiállításával kezdődik a Vaszary-villában, hatkor Bogyay Katalin, az UNESCO közgyűlésének elnöke fát ültet a Tagore sétány melletti olasz ligetben a költőverseny 20. évfordulójának tiszteletére.

Szombaton tízkor irodalmi matinéval, könyvbemutatókkal folytatódik a program; az elmúlt 19 év emlékdíjas költői, valamint az idei Quasimodo-díjasok felolvassák verseiket. Fél hatkor megemlékezés lesz Salvatore Quasimodo Nobel-díjas költő emlékfájánál a Tagore sétányon, hatkor kezdődik a díjátadó ünnepség és gálaműsor az Anna Grand Hotelben.

A költőversenyhez kapcsolódva szeptember 9-ig olasz gasztronómiai hetet rendeznek Balatonfüreden.
Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések